Beleef de Streekmarkt op zaterdag 5 april

Op zaterdag 5 april nodigen we je van harte uit op de gezelligste Streekmarkt! Dit keer helemaal in het teken van  het voorjaar, Pasen en eieren.  Kom proeven, ontdekken en genieten van de mooiste streekproducten en ambachtelijke lekkernijen.
Laat je inspireren door de geuren en smaken van het seizoen en struin langs de kraampjes vol ambachtelijke en duurzame producten. De Streekmarkt is dé plek om lokale makers te ontmoeten en je helemaal onder te dompelen in de voorjaarsstemming!

De Proefkraam laat u weer een aantal heerlijke hapjes proeven. De nieuwste bakmix van de Oortmanmolen: we hebben er een heerlijke sinaasappel cake van gebakken. Ook de andere bakmixen in de kraam van de molen zijn het proberen waard!

In het voorjaar en met Pasen voor de deur mag een eitje niet ontbreken natuurlijk. De Proefkraam laat u leuke  creatieve creaties met ei proeven. Ze doen het altijd goed op een feestje!  Ook natuurlijk met Pasen: gevulde eieren.

 Gevulde eieren –  6 eieren of aantal naar keuze

3 el mayonaise of fritessaus – 1 tl mosterd – zout en peper – halve tl paprikapoeder – 1 tl kerriepoeder – paar takjes peterselie of bieslook

Kook de eieren ongeveer 8 minuten en laat ze schrikken in koud water om ze goed te kunnen pellen. Snijd de eieren overlangs doormidden. Haal het eigeel uit het ei en doe dit in een schaal. Leg het ‘uitgeholde’ ei apart. Voeg de ingrediënten naar smaak toe.  Roer het geheel met een vork of mixer tot een gladde massa. Doe dit mengsel in een spuitzak en maak er mooie toefjes van in het uitgeholde ei. Beetje bieslook of peterselie erover. Klaar!

Wilt u zelf ook aan de slag voor het paasontbijt dan is het volgende recept misschien iets voor u.

Mini ontbijtquiches 6 porties

250 gr croissantdeeg – 6 plakjes achterham – 6 plakjes of geraspte jong belegen kaas – 6 middelgrote eieren. Nodig: lage ovenschaaltjes 10 cm doorsnee

Oven voorverwarmen op 200 gr. Vet de ovenschaaltjes in. Verdeel het croissantdeeg in een stuk per portie en bekleed de ovenschaaltjes hiermee. Leg in elk schaaltje een passend plakje achterham en kaas. Breek boven elke holte een ei en bak ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. Behalve het deeg alle ingrediënten verkrijgbaar op de markt!