Komende zaterdag is er weer de Streekmarkt, dé plaats om (h)eerlijke producten te kopen, zeker nu, met de Paasdagen voor de deur. Op de Streekmarkt is van alles verkrijgbaar voor een  origineel paasontbijt of een paasbrunch met producten uit de streek. Ter inspiratie hier alvast twee recepten op basis van  eieren en kip.

 

Frittata

(ongeveer 4 porties)

Nodig: een lage ovenschaal of siliconen cupcakevormpjes

Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • 8 biologische eieren
  • 100 milliliter melk
  • 200 gram doperwten (uit blik of pot)
  • 1 puntpaprika
  • 200 gr champignons
  • 1 (rode) ui
  • 200 gr prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 lente ui
  • 150 gr spek- of hamblokjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • zout en peper
  • boter
  • 1 zakje geraspte kaas

 

Snijd de groenten in kleine stukjes en ringetjes. Fruit de ham- of spekblokjes samen met de groenten kort. Vet de cupcakevormjes of de ovenschaal in met boter.

Kluts de eieren met de melk, voeg de kruiden en de helft van de kaas toe en roer goed door.

Voeg de gebakken ham/spekblokjes en groenten door het eimengsel en schep flink door elkaar.

Schep het mengsel in de vormpjes of ovenschaal en verdeel de overgebleven kaas er overheen.

Bak de frittata in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

 

Dit gerecht is erg simpel en zowel koud als warm heerlijk.

 

Stokbroodje gerookte kip

  • Stokbrood
  • Plakjes gerookte kipfilet
  • Rode pesto, komkommer, tomaat en krulsla
  • Gekookt eitje

 

Halveer het stokbroodje in de lengte, bedek de helften met de rode pesto, beleg het brood met de krulsla, de kipfilet, het eitje, de tomaat en de plakjes komkommer. Resultaat is een voedzaam en gezond broodje!

 

Eet smakelijk!

 

De Streekmarkt is op zaterdag 1 april van 9.00  tot 15.00 uur op het Kerkplein in het centrum van Delden.