Zaterdag is er weer Streekmarkt op en rond het sfeervolle kerkplein in hartje Delden. In Halloween sferen dit keer. De DOV organiseert deze zaterdag weer een ‘Delden pakt uit’ dag. Er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud. Een Griezel Vossenjacht en ‘ouderwets’ pompoen snijden. Verder zijn er gezellige kraampjes in de Langestraat.
De Streekmarkt speelt hierop in met sfeervolle live muziek. Bovendien is er eenmalig een mandenmaakster en Joluck Sheepskin, die verschillende vachten aanbiedt, aanwezig.
Net als in oktober is er weer volop aanbod van (vergeten) groenten, fruit van het seizoen. De aanwezige producenten bieden verschillende producten aan zoals allerlei zelf gemaakte jam, verschillende kaassoorten van Möllinkwoner en de Zuivelbroeders. Ook is hertenhoeve De Lavei aanwezig met in deze maanden ook verschillende soorten wild.
In de Proefkraam worden weer heerlijke hapjes aangeboden gemaakt met producten van de markt. Er is onder andere pompoensoep te proeven (’t Pompoenhofke). Neemt u ook vooral een hapje van de Twentse tortilla. Gemaakt van verschillende Twentse zoete aardappels (ook van ’t Pompoenhofke) en met de runderrookworst van Erve Nijhuis en eieren van Hedeveld Ei. Deze hapjes worden u gratis (een vrije gift voor Ronald Mac Donald Kinderfonds mag) aangeboden door de producenten. Hieronder vindt u het recept.
Twentse tortilla uit de oven
1 rode ui gesnipperd – 2 tenen knoflook uitgeperst – 125 gr runderrookworst/gegaard en in dobbelsteentjes gesneden – 600 gram zoete aardappelschijfjes ( verschillende kleuren) voorgegaard – 5 eieren – handje verse peterselie fijngesneden – peper en zout.
Verhit een scheut (olijf)olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de dobbelsteentjes runderrookworst toe en bak deze kort mee. Voeg ook de aardappelschijfjes toe en bak kort mee. Schep het mengsel in een ovenschaal. Klop de eieren met peterselie los in een kom. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet dit over het goed verdeelde aardappelmengsel in de ovenschaal. Bak de tortilla in een voorverwarmde oven op 200 gr. in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.
Succes!