Zaterdag 2 september zijn er weer veel verse producten verkrijgbaar op de Streekmarkt Twente, veel groenten en fruit, naast allerlei andere heerlijkheden.
Boerin Linda zal er weer zijn met haar heerlijke zelfgemaakte chocolade producten en bonbons, gemaakt van de room van haar eigen koe. Bij de proefkraam staat de courgette centraal, een veelzijdige groente, voor een lekker soepje, maar ook voor een heerlijke quiche of courgette marmelade, verkrijgbaar bij La Française.
Bij de kraam van Twickel is behalve brood, gebakken met meel van landgoed Twickel, ook andere graanproducten verkrijgbaar, zoals gort, quinoa en havermout, verkrijgbaar, heerlijke basis voor een gezonde granola, bijvoorbeeld voor in de yoghurt van Blije Zuivel!
Zaterdag 2 september, van 9 tot 15 uur op het kerkplein rondom de Oude Blasius in Delden.
Van harte welkom!

Weer een inspirerend recept

o Courgette quiche
o Bladerdeeg of kruimeldeeg
o 3 biologische eieren
o 200 ml room
o 75 gram geraspte mozzarella
o Eetlepel (rucola) pesto
o 2 teentjes knoflook
o Handjevol diepvrieserwtjes
o 5 groene (diepvries)asperges
o 1 1 hele courgette of een halve, als die erg groot is..
o 100 gram champignons in kleine stukjes
o 100 gram magere spekblokjes (weglaten voor de vegetarische variant)
o Olijfolie, peper en zout.

Bereidingswijze
o Verwarm de oven voor op 200 graden
o Snijd de champignons en courgette in kleine stukjes
en stoof ze zacht, samen met de knoflook in de olijfolie.
o Giet het vocht af en laat het even doorwarmen
o Doe het deeg in de bakvorm (bekleed met bakpapier)
o Prik een paar gaatjes in de bodem en zet 7 minuten in de warme oven
o Dompel intussen de diepvries doperwtjes en -asperges even in kokend water en dep ze droog
(verse asperges 5 minuten blancheren)
Snijd de asperges in kleine stukjes
o Bak de spekjes
o Roer in een grote kom de eieren los, met het zout en de peper en voeg de geraspte mozzarella en de pesto toe. Klop het goed door elkaar en voeg de room toe
o Voeg nu ook de groenten toe en doe alles in de voorgebakken taartvorm
o Plaats het terug in de oven en laat het gaar worden in ongeveer 15 minuten of iets langer,
totdat de quiche mooi goudbruin is aan de randen.

Eet smakelijk