Welkom bezoekers van de Streekmarkt Delden.
Wordt het zaterdag 1 maart een vroege voorjaarsmarkt? De lente hangt op dit moment toch al wel een beetje in de lucht. We zien de zon weer eens en de dagen worden langer. Ook onze producenten hebben er weer zin aan en zijn allen aanwezig om hun producten ‘aan de man te brengen’!

Het natuurzuivere ‘Twents landvlees’ van Erve Nijhuis is allemaal van eigen vleesvee. De dieren krijgen alleen zuiver plantaardig voedsel.

De Zuivelbroeders maken heerlijke boerenkaas en heten je welkom om je smaakpapillen te verrassen.

Blije Zuivel met zuivelproducten van de heerlijkste weidemelk uit het hart van Twente.

Caatje natuurlijk met zalige tapenades, kleurrijke dips en gezonde spreads…

De Pindakaas pot met een grote keuze aan verschillende soorten pindakaas.

En nog veel meer….Kortom een mooie variatie aan heerlijkheden.
Alle producenten kunt u vinden op deze site.

Ook de Proefkraam is er weer deze maand. Ze laten u proeven van gerechtjes die gemaakt zijn met producten van de Streekmarkt.
Deze maand zal dat zijn een:
– heerlijke koek met cranberries zijn met bakmix van de Oortmanmolen,
– pompoen/knolselderij soep met ingrediënten van ’t Vreebroek.
– hartige cake met ham, kaas, bacon en olijven-! De ham en bacon komen van Rob Kleinsman/eieren Hedeveld ei/geraspte kaas Zuivelbroeders/bloem van de Oortmanmolen

Recept: 20 cc appelsap-1 el olijfolie-4 eieren-iets zout-250 gr bloem-1tl bakpoeder-150gr geraspte kaas-1 grote uit-150 gr bacon- 150 gr gekookte ham- 100 gr zwarte en groente olijven-iets peterselie.

Verwarm de oven op 180 gr. Leg op een bakplaat een stuk alu folie en vouw hiervan de randen iets omhoog. Leg de plakken bacon hier op en bak in 10 min lekker knapperig. Neem uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier. Achtergebleven vet in een koekenpan schenken. Snijd de ui fijn en bak glazig in het vet, voeg beetje olijfolie toe. Schep de uien in een zeef om uit te lekken. Roet in een kom de appelsap, olijfolie en eieren en zout. In andere kom de bloem met bakpoeder en zeef het daarna boven het eimengsel. Roer het geheel met spatel goed om. Snijd nu de gebakken bacon, de gekookte ham en olijven in kleine stukjes. Peterselie fijn snijden. Doe alles samen met de geraspte kaas bij het deeg en roer om tot alles goed met elkaar vermengd is. Stort alles in een ingevet bakblik en plaats dit in het midden van de oven. Bak de hartige cake in ongeveer 1 uur gaar.

Kost even wat tijd maar het resultaat is heerlijk. Lekker als lunch met een frisse salade. Succes!!!