Het thema deze maand is: ‘kleurige herfst’.
De producenten hebben zo’n mooi assortiment aan producten met een rijk kleurenpalet aan te bieden in oktober. Verse rode biet, oranje of groene pompoenen. Je kunt er de heerlijkste herfstgerechten van maken.
Op de groentekraam van ’t Vreebroek zijn zaterdag volop pompoenen te vinden. Koel bewaard zijn ze lang houdbaar dus neem er gerust een mee….. Voor heerlijke pompoenmuffins of een lekkere herfstsoep!
Dips en zelfgemaakte jam met kaas of stevig stokbrood. Warm gerookte zalm op de zaterdag namiddag…
De Oortmanmolen heeft bakmixen voor een carrot cake (te proeven in de Proefkraam) maar hiervoor kun u ook pompoen gebruikten.
Blije Zuivel heeft de heerlijkste zuivelproducten. Hun yoghurt is met muesli van de Oortmanmolen te proeven in de Proefkraam.
Al de aanwezige producenten en hun producten kunt u vinden op deze website.
Wij heten u weer van harte welkom op de maandelijkse Streekmarkt Twente te Delden.
Hierbij nog een recept voor de borrelplank: pompoen ajvar met brood
Ajvar is een zachte spread van paprika en aubergine. In dit recept is een deel van de paprika vervangen door geroosterde pompoen.
Ingrediënten: 200gr pompoen-1 ui-2 tenen knoflook-1aubergine-2 geroosterde paprika’s, uit pot en uitgelekt-1el olijfolie-1 tl gerookte paprikapoeder-1tl gedroogde oregano-stevig brood
Oven voorverwarmen op 200gr. Pompoen in blokje snijden en leg op met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 20 min. Snijd de ui en knoflook fijn. De aubergine in blokjes en paprika in reepjes. Verhit olijfolie in hapjespan, fruit de ui en knoflook. Voeg de aubergine toe en bak 4 min. mee. Bestrooi met paprikapoeder en oregano en schep om. Voeg paprika toe met 50 ml water en stoof in 15 min gaar. Pureer de groente met staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Schep alles in een schone pot en laat de ajvar afkoelen. Serveer de ajvar op geroosterd brood.
Bron: delicious