De scholen zijn weer begonnen en voor de meesten is de vakantie weer voorbij. Met het heerlijke weer zijn we met zijn allen al een beetje aan het ‘nazomeren’!
Het overdadige groen van dit jaar in de natuur verkleurt zelfs al een beetje.

September is een echte oogstmaand. Er kunnen deze maand veel groenten geoogst worden. Zoals courgettes, tomaten, komkommers, aubergines en paprika’s . Reden te meer om de Streekmarkt Twente te bezoeken zaterdag. De eerste appels zijn/ worden geplukt. Met de bakmixen van de Oortmanmolen kan er zo een heerlijke appelkoek gebakken worden. Te proeven in de Proefkraam.

U kunt bovendien een hartige taart met andijvie proeven. In dit geval met de verse worst van  Kleinsman. Hieronder het recept.

Andijvietaart voor 3 of 4 personen/ quiche of springvorm

6 plak deeg voor hartige taart – 400 gr andijvie – 4 eieren – 1 el paneermeel – 200 ml roomculinair – 1 ui – 75 gr geraspte oude kaas – een verse worst van 200 á 250 gram – handje gehakte walnoten – peper en zout.

Verwarm de oven op 180 gr. Laat de plakken deeg iets ontdooien. Snijd de andijvie fijn. Bekleed de vorm (ingevet) met de plakken deeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Strooi hierover wat paneermeel of broodkruim. Hak de ui fijn en fruit in de koekenpan met klein beetje boter. Voeg het vlees uit de worst toe en bak even mee. Voeg als laatste de andijvie toe en bak even totdat het iets geslonken is.

Klop in een kom de eieren los met de room en wat zout en peper. Voeg het gehakmengsel hieraan toe met 2/3  van de geraspte kaas. Meng er tot slot de gehakte walnoten door. Strooi hierover de rest van de kaas. Giet dit mengsel in de beklede vorm en bak deze in ongeveer 50 minuten gaar en bruin. Heerlijk met een frisse salade. Succes.

 

Bij een mooie nazomeravond hoort een lekker hapje. Kaas van Keuper, Twents Naegelholt van Erve Nijhuis, gerookte zalm van rokerij Marle met daarbij een biertje van Pauw Bierbrouwerij!  Een overzicht van de aanwezige producenten en hun producten kun u vinden op deze site.